Under kvällen delas följande priser och stipendier ut.

* Årets Företagare
* Årets Citystjärna
* Årets Hållbarhetspris
* Årets Etablering
* Årets Startup
* Trollhättans kreativitetsstipendium

Årets Företagare

Företagarna prisar entreprenören som lyckats utöver det vanliga - och lite till!

Om Årets Företagare:

Årets Företagare delas ut årligen av organisationen Företagarna. Det är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare. För att kunna bli nominerad till priset måste man uppfylla ett antal kriterier. Man ska bland annat uppvisa en god lönsamhet och tillväxt, tänka innovativt inom sin bransch samt vara en bra ledare och förebild för andra.

Utmärkelsen har en lång historia och har delats ut i över 80 år av Företagarna. Vinnare samlas i en regionsfinal där de har chansen att gå vidare till den stora finalen, Årets Företagare Sverige.

Som vinnare kan man förvänta sig ett massmedialt genomslag, ökade affärsmöjligheter och, om man inte har det innan, ett medlemskap i Företagarna.

Läs mer om Årets Företagare här

Trollhättans Kreativitetsstipendium

Trollhättans Kreativitetsstipendium premierar och stimulerar kreativa personer, organisationer och företag att utveckla sig själva eller sin idé/produkt/sak. Stipendiet delas ut årligen och bakom stipendiet står Trollhättans Stad, Swedbank och Innovatum.

Stipendiet är fritt att söka för såväl privatperson som förening eller företag. Sökande ska vara eller ha varit verksam i Trollhättan och/eller vara/varit bosatt i Trollhättan. Stipendiat kan nomineras av annan person, förening eller företag. Även juryn kan nominera stipendiat.
Syftet är att stimulera och uppmuntra kreativitet från Trollhättan.

I ansökan/nominering ska följande anges:

 • sökandes bakgrund och anknytning till Trollhättan
 • motivering till varför stipendiet ska gå till den föreslagne
 • förslag på vad stipendiet ska användas till

  Nominera här

  Årets Hållbarhetspris

  Årets Hållbarhetspris delas ut av TTELA i samarbete med CSR Västsverige, som en del i arbetet för att skapa ett mer hållbart Trollhättan. Med priset vill vi gemensamt uppmuntra lokala företag och verksamheter att arbeta hållbart, visa att många kan bidra på olika sätt och att alla kan göra något för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

  Hållbarhet är vår tids största fråga. Vi är den första generationen som kan utrota fattigdomen och den sista som kan bekämpa klimatförändringarna. Därför behöver vi tillsammans skapa en utveckling som är bra för människor, miljön, samhället och vår gemensamma ekonomi. Det betyder att en lösning eller en affärsidé är mer hållbar om den främjar naturen och stärker de mänskliga rättigheterna samtidigt som den är ekonomiskt lönsam.


  Årets Citystjärna 

  Årets citystjärna delas ut till en person eller verksamhet som handlingskraftigt, genuint och långsiktigt visat på ett stort engagemang och bidragit till en attraktiv och levande stadskärna. 

  Alla branscher samt företagande inom olika tjänstesektorer kan premieras.

  Läs mer och nominera här

  Årets etablering

  Kraftstaden Fastigheter bidrar till att företag, entreprenörskap och människor kan växa i Trollhättan. Vi gör det genom att förnya, förbättra och förvalta. Det betyder att vi ger nytt liv åt både nya och gamla miljöer och gör de befintliga ännu mer funktionella. Dessutom ser vi till att stadens skolor och förskolor är i bästa möjliga skick för att främja våra barn och ungdomars lärande.

  Kraftstaden Fastigheter är, tillsammans med Trollhättans Stad, i år stolta presentatörer av priset för Årets etablering som delas ut på #gotrollhattan galan den 5 december.

  Klicka här för att läsa mer och nominera.

  Årets startup

  En startup är ett företag i tidig fas med en nytänkande, skalbar affärsidé. Företaget har potential att göra en snabb tillväxtresa på en marknad som ofta är global. Årets startup delas ut till ett företag som förutspås en snabb tillväxt och har god potential att bli en framgångssaga.

  Prisvärd: Innovatum Startup
  Har du en smart, nytänkande affärsidé och drivet att satsa? Innovatum Startup ger dig rätt förutsättningar för att snabbare gå från idé till framgång. Sedan 2003 har de hjälpt fler än 140 startups inom olika branscher att verifiera sina idéer, utvecklas, hitta kapital, skala upp och nå internationella marknader.

  www.innovatum.se/startup